veranderd

 

Een ‘fitgirl’ worden, of eigenlijk een gezondere versie van mij heeft natuurlijk tijd nodig. Je kan in een keer heel veel heel snel afvallen, maar zie dat er maar eens af te houden. Om gemotiveerd te blijven is soms moeilijk. Gisteren kwam ik oude foto’s tegen, echt oude foto’s en ben deze is in een tijdlijn naast elkaar gaan plaatsen. Het voelt de laatste tijd dan niet alsof ik ‘veel’ progressie maak maar die is zeker wel aanwezig.

PicMonkey Collage

 

2009/2015 en nee ik was niet zwanger in 2009 al lijkt het daar wel op. De afgelopen jaren ben ik langzaam nog wat dikker geworden tot dat de knop om ging en ik bezig ging met een gezondere levensstijl. Die foto van 2009 is trouwens net voordat ik mijn allereerste blog ooit begon.

Hoe ik zo ver gekomen ben? Eet patroon aanpassen. Dit was voor mij een van de moeilijkste punten van allemaal. Waarom? Omdat ik wel wilde afvallen maar eigenlijk te snel. Je wil direct resultaat zien en dat gaat niet gebeuren. Ik ging dan ook van niks eten, naar heel veel eten, naar weer niks eten en omgekeerd. Gevolg? Je verliest een paar kilo maar komt er weer meer aan.  Pas toen ik in mijn hoofd echt de knop om had gezet dat het anders moest zag ik echt resultaat.

Langzaam begon ik iets meer te eten om mijn lichaam weer wat op gang te krijgen en daarna ging ik net onder mijn calorie behoefte per dag zitten. Langzaam viel ik weer wat af. Hiernaast sportte ik al, maar vaak ook in vlagen. Ik ben nu eenmaal iemand van de extremen. Of wel of niet, geen matige tussen weg. Nu ik de laatste tijd regelmatiger sport, regelmatig eet ben ik progressie gaan zien en dat maakt het verslavend en leuk.

Moraal van het verhaal: Je ziet niet direct resultaat, extremen lossen niks op, maar doorzettingsvermogen wel. Geloof in jezelf, je kunt het echt!

4 Comments on Progress: it’s a journey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *